دوره 6، شماره 4 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 154-141 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
چکیده:   (4853 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر نانو اکسید روی و تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشد گیاه (PGPR) بر عملکرد و سرعت و طول دوره پر شدن دانه تریتیکاله، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، به صورت فاکتوریل، در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار، در سال 1392 اجرا گردید. تیمارها شامل محلول‏پاشی با نانـو اکسیـد روی در پنج سطـح (عدم محلول‏پاشـی به ­عنوان شاهد، 25/0، 5/0، 75/0 و 0/1 گرم در لیتر) و تلقییح بذر با PGPR در چهار سطح (عدم تلقیح بذر با باکتری به­ عنوان شاهد، تلقیح بذر با ازتوباکتر کروکوکوم استرین 5، آزوسپریلیوم لیپوفروم استرین  OFو سودوموناس پوتیدا استرین 9) بودند. مقایسه میانگین­ها نشان داد که بیشترین عملکرد، اجزای عملکرد و سرعت و طول دوره پر شدن دانه با کاربرد یک گرم در لیتر نانو اکسید روی×تلقیح بذر با ازتوباکتر و کمترین آن­ها در عدم تلقیح بذر با باکتری­های محرک رشد× عدم محلول‏پاشی با نانو اکسید روی به دست آمد. به نظر می­رسد که استفاده از کودهای بیولوژیک و ریزمغذی روی، روشی بسیار مناسب و ارزان برای افزایش عملکرد تریتیکاله است. از این رو، می­توان پیشنهاد کرد که به منظور افزایش عملکرد دانه و طول دوره پر شدن دانه، تلقیح بذر تریتیکاله با ازتوباکتر به همراه محلول‏پاشی یک گرم در لیتر نانو اکسید روی به کار برده شود.

متن کامل [PDF 900 kb]   (2045 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1394/11/13 | پذیرش: 1394/11/13 | انتشار: 1394/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق