افزایش عملکرد گیاهان گلخانهایبه علت محدودیتهای فراوان در استفاده از منابع آب و خاک اهمیت دارد. بهمنظور بررسی تأثیر اسید هومیک بر برخی صفاترویشی و فیزیولوژیک توتفرنگی رقم سلوا، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل نوع اسید هومیک (اسید هومیک عصارهگیری شده از ورمیکمپوست، اسید هومیک عصارهگیری شده از ورمیکمپوست به همراه10 میلیگرم ایندول استیک اسید و اسید هومیک تجاری)، سه غلظت اسید هومیک (صفر، 15 و 30 میلیگرم در لیتر) و دو روش مصرف (برگپاشی و محلولغذایی) بود. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد محصول، کلروفیل و مواد جامد محلول از تیمار برگپاشی با غلظت 15 میلیگرم در لیتر اسید هومیک عصارهگیری شده، بیشترین نشت یونی از تیمار برگپاشی با غلظت 30 میلیگرم در لیتر اسید هومیک عصارهگیری شده به همراه 10 میلیگرم ایندول استیک اسید و بیشترین وزن خشک ریشه از تیمار غلظت 30 میلیگرم در لیتر اسید هومیک عصارهگیری شده به همراه 10 میلیگرم ایندول استیک اسید و مصرف در محلول غذایی به دست آمد. در مجموع، مصرف 15 میلیگرم در لیتر اسید هومیک عصارهگیری شده از ورمیکمپوست به صورت برگپاشی در بیشتر صفات مورد مطالعه موفقتر عمل کرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |