مصرف بیرویه کودها و سموم شیمیایی در فرایند تولید محصولات، نگرانی جامعه جهانی را از نظر اثرهای آنها بر سلامتی برانگیخته است. این امر باعث شده تا حرکتهایی در جهت کاهش مصرف یا جایگزین نمودن مواد شیمیایی با مواد سازگار با محیطزیست، طی فرایند تولید، انجام شود. در این راستا، آزمایشی برای بررسی اثر کودهای با منشأ بیولوژیک شامل عصاره جلبک دریایی، کودهای حاوی اسیدآمینه و مخلوط آنها، بر پنج رقم گوجهفرنگی گلخانهای شامل: Sweet million، Golden cherry، M09، EDU و Guizaدر کشت خاکی درون گلخانه انجام شد. نتایج نشان داد که بهطور کلی، کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه اثرهای مثبت بیشتری را نسبت به عصاره جلبک دریایی بر میزان عملکرد گیاه گوجهفرنگی دارد. نوع رقم گوجهفرنگی نیز بر نحوه واکنش گیاه به کود مورد استفاده تأثیرگذار بود؛ بهطوریکه میانگین طول و قطر و وزن میوه در ارقام گوجهفرنگی با میوههای ریز (Sweet million، Golden cherry وM09) در مقایسه با گوجهفرنگیهای با اندازه میوه درشت (EDU و Guiza) تحت تأثیر کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه و عصاره جلبک دریایی قرار نگرفته، یا بسیار کم تحت تأثیر قرار گرفتند. در اثر کاربرد کودهای حاوی اسیدآمینه، ویژگیهای کیفی میوه (درصد اسیدیته قابل تیتراسیون، میزان مواد جامد محلول در آب و ویتامین ث) در اغلب حالات بیشترین مقادیر را به خود اختصاص دادند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |