دوره 8، شماره 4 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 102-91 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده:   (3028 مشاهده)

به منظور بررسی اثر هرس و رقم بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه خیار گلخانهای، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو تیمار و سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارها شامل هرس بوته در سه نوع (حذف شاخههای جانبی، نگهداری یک گره روی شاخه جانبی و نگهداری دو گره روی شاخه جانبی) و دو رقم خیار گلخانهای (آرزد و کریم) بودند. نتایج نشان داد که هرس تأثیر معنیداری بر تعداد برگ در بوته داشت. ارقام از لحاظ صفات رویشی با هم تفاوت معنیداری را نشان دادند. بیشترین و کمترین وزن تر و خشک ریشه، ساقه و برگ به ترتیب در رقم کریم و آرزد مشاهده شد. همچنین، هرس بر تعداد گل ماده تأثیر معنیداری گذاشت. بیشترین و کمترین تعداد گل ماده به ترتیب در تیمار نگهداری یک گره (37 عدد) و تیمار حذف شاخه فرعی (3/29 عدد) مشاهده شد. بیشترین عملکرد بوته مربوط به رقم آرزد (3301 گرم) و کمترین عملکرد بوته (2815 گرم) در رقم کریم به‏دست آمد. اما هرس بر عملکرد تأثیر معنیداری نداشت. تعداد گل سقط شده تحت تأثیر هرس قرار گرفت. بیشترین و کمترین تعداد گل سقط شده به ترتیب در تیمار نگهداری دو گره بر شاخه فرعی (6/24 عدد) و در تیمار حذف شاخه فرعی (6/6 عدد) مشاهده شد. مواد جامد محلول تحت تأثیر هرس قرار گرفت. به طوری که بیشترین و کمترین مواد جامد محلول به ترتیب در رقم آرزد و حذف شاخههای فرعی و رقم کریم و تیمار نگهداری دو گره روی شاخه فرعی مشاهده شد که با هم تفاوت معنیداری را نشان دادند. در مجموع، رقم آرزد و تیمار نگهداری یک گره جهت افزایش عملکرد خیار گلخانهای قابل توصیه میباشد.
 

واژه‌های کلیدی: سطح برگ، شاخه فرعی، عملکرد، گل ماده
متن کامل [PDF 230 kb]   (1794 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/4/1 | پذیرش: 1396/1/12 | انتشار: 1396/12/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق