دوره 8، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 89-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
به منظور بررسی تأثیر محلول‌های غذایی مختلف بر عملکرد و تولید ریزغده‌های سیبزمینی، در دو سیستم آئروپونیک و هیدروپونیک، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1394 به اجرا در آمد. عامل اصلی شامل محیط کشت (آئروپونیک و هیدروپونیک) و عامل‌های فرعی شامل محلول غذایی (شاهد ،اتازو، اتازو+ اسید هیومیک، اتازو+ میکوریزا، چای کمپوست، چای کمپوست+ اسید هیومیک و چای کمپوست+ میکوریزا) بودند. نتایج نشان داد که تعداد غده، عملکرد غده و وزن خشک ریشه در کشت آئروپونیک به طور معنی-داری بیشتر از کشت هیدروپونیک بود. میانگین وزن غده و وزن خشک اندام هوایی در کشت هیدروپونیک به طور معنیداری بیشتر از کشت آئروپونیک بود. تأثیر برهمکنش تیمارهای سیستمهای کشت و محلولهای غذایی بر تعداد غده، میانگین وزن غده و عملکرد غده، تحت تیمار چای کمپوست+ میکوریزا در سیستم آئروپونیک بیشترین بود. عملکرد غده تحت تأثیر تیمار کودی چای کمپوست+ میکوریزا تفاوت معنیداری با عملکرد غده تحت تیمار کودی چای کمپوست+ اسید هیومیک نداشت. وزن خشک اندام هوایی در سیستم هیدروپونیک تحت تیمار کودی چای کمپوست+ میکوریزا بیشترین مقدار بود. وزن خشک ریشه تحت تیمار کودی چای کمپوست و چای کمپوست+ اسید هیومیک در سیستم آئروپونیک بیشترین مقدار بود. در مجموع، نتایج نشان داد که تأمین نیازهای غذایی با میکوریزا و چای کمپوست در سیستم کشت آئروپونیک، باعث افزایش تعداد غده، عملکرد غده و وزن خشک اندام هوایی شد و تیمار چای کمپوست+ اسید هیومیک تأثیر بیشتری بر رشد ریشه و تشکیل غده داشت.
واژه‌های کلیدی: طول ساقه، طول ریشه، وزن ریشه، تعدادغده
دریافت: 1395/4/4 | پذیرش: 1395/10/23 | انتشار: 1396/12/2