دوره 7، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 124-113 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه زاعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (5212 مشاهده)

آلوئه ورا یکی از معروف­ترین گیاهان زینتی است که به طور گسترده در ساخت دارو و مواد آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمایشی با هدف بررسی اثر نسبت‌های مختلف پیت و پرلیت بر خصوصیات کمی و کیفی آلوئه ورا به صورت اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج بستر کشت شامل پیت، پیت و پرلیت (1:3 حجمی)، پیت و پرلیت (1:1 حجمی)، پیت و پرلیت (3:1 حجمی) و پرلیت (کرت اصلی) در پنج زمان مختلف (کرت فرعی) اجرا شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن پرلیت به محیط کشت پیت باعث افزایش میزان رشد و شاخص‌های کمی و کیفی آلوئه‌ ورا شده است. بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان، فنل کل، آلوئین و درصد وزن خشک از گیاهان کشت شده در محیط کشت پیت و پرلیت (3:1 حجمی) به دست آمد. اما بیشترین تعداد برگ، ارتفاع گیاه، تعداد پاجوش، وزن ریشه، وزن برگ، وزن کل، وزن ژل و وزن ماده خشک برگ در گیاهان کشت شده در محیط کشت پیت و پرلیت (1:1 حجمی) مشاهده شد. طبق نتایج این تحقیق، برای افزایش شاخص‌های کمی و کیفی آلوئه ورا می‌توان محیط کشت پیت و پرلیت (1:1 حجمی و 3:1 حجمی) را توصیه کرد.

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، فنل کل، آلوئین، ژل
متن کامل [PDF 1681 kb]   (2455 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/6/14 | پذیرش: 1395/6/14 | انتشار: 1395/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق