دوره 7، شماره 2 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 136-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده:   (4758 مشاهده)

استفاده از باکتری‌های تولید کننده مواد غذایی مورد نیاز گیاه و به­کارگیری روش‌های مناسب حاصل­خیزی خاک و تغذیه گیاه علاوه بر حفظ محیط زیست و سلامتی انسان، از کاربرد غیرضروری و بی­رویه مصرف کودهای شیمیایی نیز اجتناب می­کند. بنابراین، برای رسیدن به چنین هدفی، آزمایشی گلخانه‌ای در شهرستان دماوند در سال 1391 با استفاده از باکتری‌های حل کننده فسفات و تثبیت کننده نیتروژن در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل مصرف نیتروپلاس به میزان 4 لیتر در هکتار، مصرف بیوسوپرفسفات به مقدار 2 لیتر در هکتار، مصرف همزمان 4 لیتر نیتروپلاس و 2 لیتر بیوسوپرفسفات و شاهد (عدم مصرف نیتروپلاس و بیوسوپرفسفات) بودند که مقادیر مورد نیاز برای هر گلدان محاسبه و اعمال شد. ویژگی­های مورد اندازه‌گیری شامل ارتفاع بوته، وزن تر و خشک ریشه، برگ و ساقه، طول ریشه، قطر ساقه، تعداد و سطح برگ و میزان کلروفیل a، کلروفیل b، کلروفیل کل و کاروتنوئید بودند. تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که صفات مورد بررسی این تحقیق به طور معنی‌داری تحت تأثیر کود نیتروپلاس و بیوسوپرفسفات قرار گرفته­اند. نتایج نشان داد که تیمارهای آزمایش، وزن تر و خشک اندام­ هوایی، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل را در مقایسه با شاهد افزایش معنی‌داری دادند.

متن کامل [PDF 182 kb]   (2593 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/6/14 | پذیرش: 1395/6/14 | انتشار: 1395/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق