دوره 7، شماره 2 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 192-179 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران
چکیده:   (5900 مشاهده)

برای بررسی پیامد کاربرد قارچ میکوریز آربسکولار (گلوموس موسه و گلوموس اینترارادیسز) و باکتری مزوریزوبیوم سیسری در سه سطح رطوبتی ]28% (ظرفیت زراعی)، 15% (مکش 5- بار) و 9% (مکش 10- بار)[ بر ویژگی­های ریخت­شناسی ریشه و اندام هوایی نخود، یک آزمایش فاکتوریل در شرایط گلخانه­ای در خاک سترون در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که خشکی خاک بر شمار غلاف، شمار دانه، وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی، بلندی بوته، درازی و حجم ریشه پیامد چشمگیر داشت. کاربرد مزوریزوبیوم بر شمار گره­ها، شمار غلاف، شمار دانه، وزن تر و خشک ریشه و اندام‌ هوایی، بلندی بوته، درازی و حجم ریشه و کاربرد میکوریز گلوموس موسه نیز بر بلندی بوته پیامد چشمگیر داشت. برهمکنش رطوبت و میکوریز و همچنین میکوریز و ریزوبیوم بر وزن تر و خشک اندام هوایی معنی­دار شد. پیامد برهمکنش رطوبت و باکتری ریزوبیوم تنها بر شمار گره­ها معنی­دار شد. نظر کلی، بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی (به ترتیب 6/44 و 53/10 گرم) در تیمار مایه­زنی نخود با گلوموس موسه و ریزوبیوم در رطوبت ظرفیت زراعی به‌دست آمد و همچنین گلوموس موسه هم در تنش خشکی و هم در نبود تنش، نسبت به گلوموس اینترارادیسز، کاراتر بود.

متن کامل [PDF 256 kb]   (1329 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/6/14 | پذیرش: 1395/6/14 | انتشار: 1395/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق