این مطالعه به منظور بررسی نقش اتیلن و تیمارهای ممانعت کننده از تولید و عمل اتیلن در ماندگاری گلهای گلدانی میخک به اجرا در آمد. بدین منظور، ابتدا گلهای گلدانی میخک با غلظتهای مختلف آمینو اُکسی استیک اسید (AOA)، بنزیل آدنین (BA) و 1- متیل سیکلوپروپان (1-MCP) تیمار شدند. سپس، تیمار اتفن (برای ایجاد تنش) بهصورت محلولپاشی روی گلهای پیشتیمار شده اعمال گردید. نتایج نشان داد که کمترین ماندگاری گل در ارقام سیلور پینک و لیلک ان پرپل (بهترتیب 5 و 6 روز) مربوط به تیمار 30 میلیگرم در لیتر اتفن بود. بیشترین ماندگاری (50/11 روز) مربوط به رقم لیلک ان پرپل بود. تیمار 6/0 میکرولیتر در لیتر 1-MCP در هر دو رقم مورد بررسی مؤثرترین تیمار در جلوگیری از تأثیر اتفن بر کاهش ماندگاری گلها بود. همچنین، کمترین میزان اتیلن تولیدی و بیشترین فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در گلهایی مشاهده گردید که قبل از اعمال تنش، با 6/0 میکرولیتر در لیتر 1-MCP پیشتیمار شده بودند. بیشترین میزان تجمع پرولین مربوط به تیمار 30 میلیگرم در لیتر اتفن و حداکثر میزان فعالیت آنزیم آلفا- آمیلاز در تیمار 30 میلیگرم در لیتر اتفن و پیشتیمارهای 10 و 20 میلیگرم در لیتر BA و 50 میلیگرم در لیتر AOA بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |