دوره 7، شماره 4 - ( 11-1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 147-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد و پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

این پژوهش به منظور بررسی اثر سه نوع محلول غذایی تجاری بر رشد و عملکرد دو رقم گل شاخه بریده ژربرا ‌(Gerbera jamesonii L.) در سیستم کشت بدون خاک انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه نوع محلول غذایی ‌(شرکت اسخرورس، فلوریست و مرکز تحقیقات باغبانی و سبزی‏های گلخانه‌ای هلند) و دو رقم گل ژربرا (قرمز "Stanza" و زرد "Double dutch") انجام شد. نتایج نشان داد که کمترین مدت زمان تا ظهور اولین جوانه گل (2/38 روز) و نیز تا برداشت اولین گل (5/58 روز) در رقم استانزا تغذیه شده با محلول غذایی مرکز تحقیقات باغبانی و سبزی‏های گلخانه‌ای هلند حاصل شد. بیشترین تعداد برگ (3‌/12 برگ در گیاه)، طول ساقه گل‏دهنده (2/52 سانتی‌متر)، وزن‌تر ساقه گل‏دهنده (4/38 گرم) و تعداد گل (291 شاخه در متر مربع در سال) از رقم استانزا، تغذیه شده توسط محلول غذایی مرکز تحقیقات باغبانی و سبزی‏های گلخانه‌ای هلند، به‌دست آمد. در حالی ‌که بیشترین عمر پس از برداشت گل ‌(4/11 روز) از رقم دابل ‌داچ تغذیه شده توسط محلول غذایی اسخرورس به‌دست آمد. با توجه به نتایج به‌دست آمده از این آزمایش، محلول غذایی مرکز تحقیقات باغبانی و سبزی‏های گلخانه‌ای هلند می‌تواند به عنوان محلول پایه برای تولید تجاری گل ژربرا در ایران توصیه گردد.

نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1395/11/26 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26