بهمنظور بررسی تأثیر دانه گرده و پیوند بر صفات مورفولوژیک و رنگ گوجهفرنگی، ارقام مختلف با رنگهای گوناگون کشت شدند و در سه آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. در آزمایش اول، رقم قرمز زیتونی به عنوان والد مادری و ارقام زرد گلابی، بنفش گیلاسی، زرد پالم گاردن و نارنجی زیتونی بهعنوان والدهای پدری در نظر گرفته شدند. در آزمایش دوم، رقم نارنجی زیتونی، والد مادری و ارقام زرد پالم گاردن، زرد گلابی و بنفش گیلاسی بهعنوان والدهای پدری در نظر گرفته شدند. در آزمایش سوم، رقم قرمز گیلاسی بهعنوان پیوندک و ارقام قرمز بزرگ و زرد پالم گاردن بهعنوان پایه و قرمز گیلاسی بهعنوان شاهد بدون پیوند در نظر گرفته شدند. گردهافشانی در آزمایشهای اول و دوم بهصورت دستی انجام شد. بر اساس نتایج آزمایش اول، حجم میوه قرمز زیتونی گردهافشانی شده با ژنوتیپهای مختلف در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنیدار بود. در آزمایش دوم نیز وزن و حجم میوه گوجهفرنگی نارنجی زیتونی گردهافشانی شده با ارقام مختلف در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنیدار بود. در آزمایش سوم، گوجهفرنگی قرمز گیلاسی پیوند شده بر پایههای مختلف از نظر طول میوه دارای اختلاف معنیدار در سطح احتمال 5% بود. نتایج این پژوهش بیانگر امکان شناسایی میوههای هیبرید از خودگشن به کمک صفات حجم و وزن و همچنین مؤید تأثیر پایه بر صفات میوه بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |