دوره 10، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 87-79 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
چکیده:   (1896 مشاهده)

به‌منظور بررسی تأثیر دانه گرده و پیوند بر صفات مورفولوژیک و رنگ گوجه‌­فرنگی، ارقام مختلف با رنگ­‌های گوناگون کشت شدند و در سه آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. در آزمایش اول، رقم قرمز زیتونی به عنوان والد مادری و ارقام زرد ­گلابی، بنفش­ گیلاسی، زرد­ پالم گاردن و نارنجی زیتونی به‌عنوان والد­های پدری در نظر گرفته شدند. در آزمایش دوم، رقم نارنجی زیتونی، والد مادری و ارقام زرد پالم گاردن، زرد گلابی و بنفش گیلاسی به‌عنوان والد­های پدری در نظر گرفته شدند. در آزمایش سوم، رقم قرمز گیلاسی به‌عنوان پیوندک و ارقام قرمز بزرگ و زرد پالم گاردن به‌عنوان پایه و قرمز گیلاسی به‌عنوان شاهد بدون پیوند در نظر گرفته شدند. گرد‌ه‌افشانی در آزمایش‌های اول و دوم به‌صورت دستی انجام شد. بر اساس نتایج آزمایش اول، حجم میوه قرمز زیتونی گرد‌ه‌افشانی شده با ژنوتیپ‌­های مختلف در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنی­‌دار بود. در آزمایش دوم نیز وزن و حجم میوه گوجه‌­فرنگی نارنجی زیتونی گرد‌ه‌افشانی شده با ارقام مختلف در سطح احتمال 5% دارای اختلاف معنی­‌دار بود. در آزمایش سوم، گوجه‌­فرنگی قرمز گیلاسی پیوند شده بر پایه­‌های مختلف از نظر طول میوه دارای اختلاف معنی­‌دار در سطح احتمال 5% بود. نتایج این پژوهش بیانگر امکان شناسایی میوه‌­های هیبرید از خودگشن به کمک صفات حجم و وزن و همچنین مؤید تأثیر پایه بر صفات میوه بود.

واژه‌های کلیدی: خودگشنی، کاروتن، لیکوپن، متازنیا
متن کامل [PDF 1035 kb]   (1122 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1396/4/16 | پذیرش: 1397/12/19 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق