گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)
چکیده: (4327 مشاهده)
این پژوهش بهمنظور بررسی برخی ویژگیهای بیوشیمیایی و عناصر معدنی پنج رقم توتفرنگی تجاری موجود در ایران انجام شد. گیاهان دختری ارقام سلوا، کویین الیزا، پاروس، آروماس و کردستان در آذرماه سال 1393 در گلخانه و شرایط بدون خاک کشت شدند. میوههای ارقام مذکور در مرحله بلوغ تجاری برداشت و برخی از صفات بیوشیمیایی و عناصر معدنی میوه آنها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که بین ارقام مورد مطالعه از نظر تمام صفات مورد بررسی اختلاف معنیداری وجود داشت. بیشترین مقدار مواد جامد محلول (16/9 درجه بریکس) و اسید قابل تیتراسیون (04/1 درصد) در ارقام پاروس و کویین الیزا مشاهده شد. ارقام آروماس و کویین الیزا بهترتیب دارای بیشترین مقدار ویتامین ث (96/81 میلیگرم در 100 گرم وزن تر) و هدایت الکتریکی (94/4 دسیزیمنس بر متر) بودند. بیشترین مقدار اسیدیته و شاخص طعم نیز در رقم کردستان مشاهده شد. رقم کویین الیزا دارای بیشترین غلظت پتاسیم، منیزیم و آهن و رقم پاروس دارای بیشترین مقدار فسفر بودند. بیشترین مقدار کلسیم و منگنز نیز در رقم کردستان اندازهگیری شد. با وجودیکه نمیتوان رقمی را معرفی کرد که شامل مقادیر زیادی از همه ترکیبات بیوشیمیایی و عناصر معدنی باشد، ولی بر اساس نتایج این پژوهش، میتوان رقم کردستان را از نظر شاخص طعم و عناصر کلسیم، منیزیم و منگنز و رقم کویین الیزا را از نظر اسید قابل تیتراسیون و محتوای آهن، منیزیم و پتاسیم، ارقام برتر معرفی کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1396/5/28 | پذیرش: 1396/5/28 | انتشار: 1396/5/28