دوره 11، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 93-106 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajeddin B, Azizi A, Hosseini G. The Effect of Soil-Free Cultivation Using Compost Tea on the Characteristics of Packaged Bell Peppers with Two Different Films. JSPI. 2020; 11 (2) :93-106
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1382-fa.html
تاج الدین بهجت، عزیزی اصلان، حسینی گیتا. اثر کشت بدون خاک با تیمار چای کمپوست بر ویژگی‌های فلفل دلمه‌ای بسته‌بندی شده با دو نوع فیلم متفاوت. مجله روابط خاک و گیاه. 1399; 11 (2) :93-106

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1382-fa.html


بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
چکیده:   (377 مشاهده)
با استفاده از عواملی چون بستر رشد و بسته­بندی مناسب، می­توان عمر نگهداری محصول گلخانه­ای فلفل دلمه­ای را افزایش داد. در این پژوهش، فلفل دلمه­ای حاصل از کشت بدون خاک روی بسترهای رشد حاوی تیمارهای 0، 25، 50، 75 و 100 درصد چای کمپوست، با استفاده از روش اتمسفر تغییریافته در دو نوع فیلم بسته­بندی شد. سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول کل، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C، و تنفس بلافاصله پس از برداشت و طی مدت نگهداری روی نمونه­های فلفل دلمه­ای با سه تکرار اندازه­گیری شد. داده­های حاصل، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی، با آرایش فاکتوریل سه عاملی (بستر رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست، نوع ماده بسته­بندی، و زمان نگهداری) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ویژگی­های فلفل دلمه­ای رشد کرده روی بسترهای رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست اختلاف معنی­داری (p<0/05) با بستر رشد بدون چای کمپوست داشت. اما از نظر این که کدام درصد از چای کمپوست بیشترین تأثیر را دارد، جمع­بندی واحدی حاصل نشد. از نظر عامل زمان نگهداری، با این که بیشتر صفات از روند کاهشی برخوردار بودند، در دامنه استانداردهای این ویژگی­ها قرار داشتند. از نظر عامل نوع فیلم نیز فیلم نانویی نسبت به فیلم غیرنانویی برتری داشت. به‌طور کلی، فلفل­های رشدکرده روی بسترهای رشد حاوی چای کمپوست بسته­بندی شده در فیلم نانویی تا مدت بیش از یک ماه از ویژگی­های مناسبی برخوردار بودند.
متن کامل [PDF 596 kb]   (118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/4/10 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology

Designed & Developed by : Yektaweb