دوره 11، شماره 2 - ( 6-1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 41-59 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ahmadi N, Fatemi H, Esmaielpour B, soltani- tolarood َ. Effect of Bio-Priming with Plant Growth Promoting Bacteria on Growth and Biochemical Characteristics, Phenol, Flavonoid, Vitamin C and Nitrate in Lettuce (Lactuca sativa L.) Rabicon Cultivar in Different Growth Substrates. JSPI. 2020; 11 (2) :41-59
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1466-fa.html
احمدی نیر، فاطمی حمیده، اسماعیل پور بهروز، سلطانی طولارود علی اشرف. اثر بایوپرایمینگ با باکتری‌های محرک رشد بر صفات رشدی، بیوشیمیایی، فنل، فلاونویید، ویتامین ث و نیترات در گیاه کاهو (Lactuca sativa L.) رقم رابیکون در بسترهای مختلف رشد. مجله روابط خاک و گیاه. 1399; 11 (2) :41-59

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1466-fa.html


گروه علوم باغبانی-دانشکده علوم کشاورزی- دانشگاه محقق اردبیلی- اردبیل
چکیده:   (321 مشاهده)
بستر رشد مناسب نه تنها سبب بهبود کیفیت خاک میشود بلکه به‌طور غیرمستقیم سبب بهبود استقرار باکتریها خواهد شد. یک آزمایش گلخانهای به‌منظور بررسی اثر بسترهای رشد آلی و باکتری‌های محرک رشد بر صفات مورفولوژیک، فنل، فلاونویید و نیترات در سبزی کاهو رقم رابیکون F1 یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل کودهای آلی (ورمیکمپوست 20 درصد حجمی، کمپوست مصرف شده قارچ 10 درصد حجمی و خاک مزرعه) در بستر رشد و پرایمینگ بذر با باکتری‌های محرک رشد (سودوموناس پوتیدا سویه P10، سودوموناس فلورسنس سویه R159، سودوموناس فلورسنس سویه R150 و بدون باکتری) بودند. در پایان مرحله رشد، صفات مورفولوژیک (ارتفاع گیاه، تعداد برگ، قطر تاج، سطح برگ، طول و حجم ریشه، وزن تازه و خشک بوته)، رنگیزههای فتوسنتزی (کلروفیل a، b، کل و کاروتنوید)، ویتامین ث، فنل و فلاونویید و غلظت نیترات اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که آثار ساده بستر رشد و تلقیح با سویههای باکتری سودوموناس بر صفات ارتفاع گیاه، قطر تاج، سطح برگ، طول و حجم ریشه، وزن تازه و خشک بوته، کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید، ویتامین ث، فنل و فلاونویید معنی‌دار بود. اثر برهمکنش این دو فاکتور نیز بر صفات سطح برگ، طول و حجم ریشه، وزن تازه و خشک بوته، کلروفیل a و فنل معنیدار بود، به‌طوری که بیشترین وزن تازه و خشک بوته، محتوای فنل و کلروفیل در ترکیب بستر ورمیکمپوست و سویه 159 سودموناس به‌دست آمد. هر چند در برخی صفات ترکیب کمپوست و سودموناس پوتیدا سویه P10 و یا ترکیب ورمیکمپوست و سودموناس پوتیدا سویه P10 نتایج بهتری نشان داد اما به نظر میرسد درنهایت سویه 159 سودموناس توانسته نقش بیشتری در کمّیت و کیفیت کاهو ایفا کند.
متن کامل [PDF 3365 kb]   (79 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/2/29 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology

Designed & Developed by : Yektaweb