دوره 12، شماره 2 - ( نشریه روابط خاک و گیاه 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 47-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (1281 مشاهده)
تأمین عناصر غذایی معدنی گیاه از مهم‌ترین نیازهای مرتبط با تولید محصولات گیاهی است. از روش‌های مؤثر برای غلبه بر مشکلات مصرف بی‌رویه کودهای شیمیایی، توسعه کودهایی با رهش کنترل شده است. پلی‌مرهای زیستی از جمله مناسب‌ترین ترکیبات طبیعی برای سنتز سیستم‌های کندرهش عناصر غذایی هستند. در این پژوهش پلی‌مرهای زیستی آلجینات، صمغ و ترکیب کاه گندم و صمغ در نسبت‌های وزنی 1:2، 1:4، 1:8 با رس زئولیت مخلوط و برای کندرهش کردن نیترات و پتاسیم استفاده شد. میزان آزادسازی نیترات و پتاسیم از سیستم‌های کندرهش پس از سنتز در زمان‌های 1، 3، 5، 10، 15، 20، 25 و 30 روز اندازه‌گیری شد. درصد آزادسازی نیترات و پتاسیم از سیستم‏های مختلف نشان داد که بیش‌ترین آزاد‌سازی در 24 ساعت ابتدای آزمایش رخ می‌دهد. بیش‌ترین درصد آزاد‏سازی پتاسیم از سیستم‏های تهیه شده بر پایه ترکیب کاه با صمغ و زئولیت و کم‌ترین درصد آزاد‌سازی از سیستم دارای نسبت 1:8 صمغ:زئولیت مشاهده شد. نتایج آزادسازی نیترات و پتاسیم از سیستم‌های سنتز شده نشان داد سیستم صمغ:زئولیت در کندرهش کردن عناصر مؤثرتر از سایر ترکیبات بود. به‌طور کلی سیستم کندرهش بر پایه صمغ:زئولیت مناسب‌ترین ترکیب برای تهیه کودهای کندرهش نیترات و پتاسیم بودند.
واژه‌های کلیدی: آلجینات، صمغ، کاه گندم، کود کندرهش
متن کامل [PDF 564 kb]   (744 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فراهمي آب و عناصر غذایی خاك براي گياه
دریافت: 1399/12/3 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق