دانشگاه شهرکرد
چکیده: (59 مشاهده)
اطلاعات اندکی در مورد ترکیب یونی محلول غذایی مناسب برای تولید ذرت علوفهای در کشت بدون خاک وجود دارد. بنابراین هدف این پژوهش، انتخاب یک محلول غذایی پایه جهت تولید ذرت علوفهای در کشت بدون خاک بود. به این منظور یک آزمایش گلدانی با دو عامل نوع محلول غذایی و نوع رقم به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکـرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد انجام شد. محلولهای غذایی مورد استفاده عبارت بودند از: 1) محلول غذایی تمامقدرت هوگلند و آرنون، 2) محلول غذایی نیمقدرت هوگلند و آرنون، 3) محلول غذایی باری و میلر، 4) محلول غذایی الکساندر و همکاران و 5) محلول غذایی رواکورا. همچنین ارقام ذرت شامل هیبرید سینگل کراس 704 و سینگلکراس410 بودند. نتایج نشان داد در هر دو رقم، بیشترین غلظت نیتروژن و فسفر برگ، ساقه و ریشه در گیاهان تغذیه شده با محلول غذایی رواکورا مشاهده شد. اگرچه کاربرد محلول غذایی الکساندر و همکاران منجر به افزایش معنیدار غلظت پتاسیم برگ، ساقه و ریشه در مقایسه با سایر محلولهای غذایی شد. تأمین بهینه عناصر غذایی مورد نیاز ذرت توسط محلول غذایی رواکورا منجر به افزایش معنیدار ارتفاع گیاه، قطر ساقه، سطح برگ و شاخص میزان کلروفیل برگ شد. در هر دو رقم ذرت بیشترین وزن تازه و خشک بخش هوایی و کارایی مصرف آب با کاربرد محلول غذایی رواکورا حاصل شد. بر مبنای نتایج این آزمایش، کاربرد محلول غذایی رواکورا برای کشت هر دو رقم ذرت (سینگلکراس 704 و سینگلکراس410) در کشت بدون خاک به منظور تولید علوفه در شرایط مشابه این پژوهش پیشنهاد میشود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
روابط خاک (بستر رشد) و گياه در كشتهاي گلخانهاي دریافت: 1401/11/8 | پذیرش: 1402/1/10