XML English Abstract Print


دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (51 مشاهده)
عصاره آزولا ترکیبی تجزیه پذیر و غنی از عناصر غذایی و ترکیب شیمیایی و فاقد ترکیبات آلوده کننده محیط زیست می­باشد، بنابراین در سال­های اخیر تبدیل آزولا به کود آلی محرک رشد گیاه مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه تأثیر ترکیب شیمایی محیط کشت بر عملکرد و ترکیب شیمیایی آزولا فیلیکلوئیدس و آزولا کارولینیانا و کاربرد عصاره آزولا به عنوان کود آلی در محیط کشت فلفل دلمه­ای مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیق فوق در مرکز پژوهشی روابط خاک و گیاه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد تیمارهای محیط کشت آزولا تأثیر معنی داری (p< 0.05) بر غلظت آهن روی دو گونه آزولا داشته­اند. همچنین اضافه کردن فسفر و گوگرد به محیط کشت آزولا مقدار و ترکیب پروتئین و اسیدهای آمینه هردو گونه آزولا را تحت تدثیر قرار داده است. از سوی دیگر نتایج مطالعه دوم نشان داد تیمارهای کاربرد 5 و 10 درصد عصاره آزولا در محیط کشت جانسون و نیم جانسون بیشترین عملکرد میوه و غلظت آهن، روی و پروتئین را در میوه، شاخصاره و ریشه فلفل دلمه ای نشان داده­اند اگر چه برخی موارد این افزایش از لحاظ آماری معنی دار (p< 0.05)  بود. به طور کلی، ترکیب محیط کشت آزولا ممکن است بر کمیت و کیفیت آزولا تأثیرگذار باشد و کاربرد عصاره غنی آزولا می­تواند موجب غنی­سازی زیستی در فلفل دلمه ای شود.  
متن کامل [PDF 2035 kb]   (34 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روابط خاک (بستر رشد) و گياه در كشت‌هاي گلخانه‌اي
دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق