دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده: (51 مشاهده)
عصاره آزولا ترکیبی تجزیه پذیر و غنی از عناصر غذایی و ترکیب شیمیایی و فاقد ترکیبات آلوده کننده محیط زیست میباشد، بنابراین در سالهای اخیر تبدیل آزولا به کود آلی محرک رشد گیاه مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه تأثیر ترکیب شیمایی محیط کشت بر عملکرد و ترکیب شیمیایی آزولا فیلیکلوئیدس و آزولا کارولینیانا و کاربرد عصاره آزولا به عنوان کود آلی در محیط کشت فلفل دلمهای مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیق فوق در مرکز پژوهشی روابط خاک و گیاه دانشگاه صنعتی اصفهان انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد تیمارهای محیط کشت آزولا تأثیر معنی داری (p< 0.05) بر غلظت آهن روی دو گونه آزولا داشتهاند. همچنین اضافه کردن فسفر و گوگرد به محیط کشت آزولا مقدار و ترکیب پروتئین و اسیدهای آمینه هردو گونه آزولا را تحت تدثیر قرار داده است. از سوی دیگر نتایج مطالعه دوم نشان داد تیمارهای کاربرد 5 و 10 درصد عصاره آزولا در محیط کشت جانسون و نیم جانسون بیشترین عملکرد میوه و غلظت آهن، روی و پروتئین را در میوه، شاخصاره و ریشه فلفل دلمه ای نشان دادهاند اگر چه برخی موارد این افزایش از لحاظ آماری معنی دار (p< 0.05) بود. به طور کلی، ترکیب محیط کشت آزولا ممکن است بر کمیت و کیفیت آزولا تأثیرگذار باشد و کاربرد عصاره غنی آزولا میتواند موجب غنیسازی زیستی در فلفل دلمه ای شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روابط خاک (بستر رشد) و گياه در كشتهاي گلخانهاي دریافت: 1402/2/13 | پذیرش: 1402/4/10