دانشیار، گروه علوم باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
چکیده: (214 مشاهده)
امروزه تلاشهای زیادی برای یافتن راههای مناسب جهت ارتقاء کیفیت خاک و محصولات کشاورزی صورت گرفته است، که یکی از این راهکارها به کار بردن کودهای زیستی و کودهای آلی میباشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا و سطوح مختلف اسید هیومیک (صفر، 200 و 400 میلیگرم در لیتر) و اسید سالیسیک (صفر، 100و 200 میلیگرم در لیتر) بر شاخصهای رشدی، خصوصیات بیوشیمیایی و میزان عناصر غذایی در گیاه بادرنجبویه (Melissa Officinalis L. cv. Citronella) در گلخانه ای در شمال ایران اجرا گردید. آزمایش بصورت طرح آماری کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد، تمام تیمارها بر متغیرهای اندازهگیری شده اثر معنیدار داشتند. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی، فنل، فلاونوئید، نیتروژن، فسفر و پتاسیم در تیمار مایکوریزا + اسید هیومیک 400 میلی گرم در لیتر+ اسید سالیسیلیک 200 میلی گرم در لیتر مشاهده شد و بیشترین وزن تر و خشک ریشه و حجم ریشه در تیمار مایکوریزا + اسید هیومیک 400 میلی گرم در لیتر + اسید سالیسیلیک 100 میلی گرم در لیتر بود و همچنین بیشترین محتوای کلروفیل کل و عملکرد اسانس در تیمار مایکوریزا + اسید هیومیک 200 میلی گرم در لیتر + اسید سالیسیلیک 200 میلی گرم در لیتر بدست آمد. به طور کلی تیمار قارچ مایکوریزا به همراه اسید هیومیک 400 میلی گرم در لیتر و اسید سالیسیلیک 200 میلی گرم در لیتر تیمار موثری در جهت بهبود رشد رویشی، خصوصیات بیوشیمیایی و جذب عناصر غذایی در گیاه بادرنجبویه (Melissa Officinalis L. cv. Citronella) میباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فراهمي آب و عناصر غذایی خاك براي گياه دریافت: 1403/2/19 | پذیرش: 1403/6/7