دانشگاه شهرکرد
چکیده: (38 مشاهده)
شکل نیتروژن محلول غذایی با تأثیر بر جذب کاتیونها و آنیونها بر غلظت عناصر غذایی و عملکرد گیاه اثر دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثر نسبتهای مختلف اوره به نیترات محلول غذایی بر غلظت عناصر غذایی شاخساره و ریشه و عملکرد کاهوی فرانسوی قرمز رقم لولا رزا (Lactuca sativa L. cv. Lolla Rossa) انجام شد. این آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با هفت نسبت اوره به نیترات در محلول غذایی به صورت کشت بدون خاک در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در چهار تکرار انجام شد. نسبتهای اوره به نیترات محلول غذایی شامل صفر به 100، 10 به 90، 20 به 80، 30 به 70، 40 به 60، 50 به 50 و 60 به 40 بودند. نتایج نشان داد غلظت نیتروژن شاخساره (به استثنای گیاهان تغذیه شده با نسبت اوره به نیترات 50 به 50) تحت تأثیر افزایش نسبت اوره به نیترات محلول غذایی قرار نگرفت. افزایش نسبت اوره به نیترات محلول غذایی منجر به افزایش معنیدار غلظتهای آهن و روی شاخساره و فسفر و کلسیم ریشه کاهو شد. اما غلظتهای فسفر، پتاسیم و سدیم شاخساره کاهو کاهش یافت. نتایج نشان داد وزن خشک شاخساره و ریشه کاهو تحت تأثیر نسبت اوره به نیترات محلول غذایی قرار نگرفت. با توجه به قیمت کمتر اوره در مقایسه با کودهای حاوی نیترات و اثر مفید کاربرد ترکیبی اوره و نیترات در محلول غذایی برای رشد مطلوب کاهو بدون کاهش عملکرد، کاربرد نسبت 50 به 50 اوره به نیترات در محلول غذایی برای تولید کاهوی فرانسوی قرمز در کشت بدون خاک در شرایط این پژوهش توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فراهمي آب و عناصر غذایی خاك براي گياه دریافت: 1404/3/17 | پذیرش: 1404/5/21