Roosta H R, Ghorbani F. Investigation of the growth and development, essential oil and minerals content in two species of mint in hydroponics and aquaponics. Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2011; 2 (3) :19-28
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-236-fa.html
روستا حمیدرضا، قربانی فاطمه. بررسی رشد، میزان اسانس و غلظت عناصر معدنی دو گونه نعناع در سیستم هیدروپونیک و آکواپونیک . مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1390; 2 (3) :28-19
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-236-fa.html
چکیده: (43251 مشاهده)
چکیده
آکواپونیک علم تلفیق تولید ماهی و گیاه در یک رابطه همزیستی است. آزمایشی در دانشگاه ولی عصر رفسنجان بهصورت فاکتوریل با دو فاکتور سیستم کشت در دو سطح (هیدروپونیک و آکواپونیک) و گونه گیاهی در دو سطح (نعناع فلفلی و نعناع معمولی) و طرح پایه کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. نتایج نشان داد که اکثر فاکتورهای رویشی در دو گونه نعناع در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بودند. به طوری که وزن تر و خشک اندامهای هوایی و ریشه، سطح برگ و تعداد گره در هر دو گونه نعناع در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بود. شاخص سبزینگی به طور معنیداری تحت تأثیر سیستم کشت قرار گرفت و میزان آن در سیستم هیدروپونیک بیشتر از سیستم آکواپونیک بود. گونه نعناع معمولی در محیط هیدروپونیک و گونه نعناع فلفلی در محیط آکواپونیک بیشترین اسانس را داشتند. کم بودن غلظت عناصر منیزیم و منگنز در برگهای نعناع معمولی و نیتروژن، فسفر، منیزیم و منگنز در برگهای نعناع فلفلی دلیل احتمالی کاهش رشد گیاهان در سیستم آکواپونیک در مقایسه با سیستم هیدروپونیک بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1390/9/26 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26