دوره 5، شماره 1 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6851 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و محلول‌پاشی آمینوکلات آهن بر عملکرد و ویژگی‌های رشد گیاه دارویی شوید، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1390 اجرا شد. در این مطالعه، پنج سطح نیتروژن (صفر، 50، 100، 200 و 400 کیلوگرم در هکتار) از منبع اوره و دو سطح محلول‌پاشی آمینوکلات آهن (با و بدون محلول‌پاشی) با غلظت دو در هزار در نظر گرفته شدند. پس از برداشت، عملکرد تر و خشک اندام‌های هوایی، بیومس خشک گیاه، وزن تر و خشک ریشه، ساقه و برگ، نسبت وزن تر و خشک برگ به ساقه، ارتفاع، قطر، وزن هزار دانه، غلظت و جذب آهن در اندام‌های هوایی اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که اثر نیتروژن بر تمام صفات اندازه‌گیری شده معنی‌دار بود و سبب افزایش مقدار تمام صفات، به‌جز وزن تر و خشک ریشه گردید. محلول‌پاشی آمینوکلات آهن بر تمام صفات اندازه‌گیری شده، بجز وزن تر و خشک ریشه و ارتفاع گیاه، معنی‌دار بود و آنها را افزایش داد. اثر متقابل سطوح نیتروژن و محلول‌پاشی با آمینوکلات آهن بر صفات وزن تر و خشک ساقه، بیومس خشک، نسبت وزن تر برگ به ساقه، وزن تر و خشک ریشه، غلظت و جذب آهن در اندام‌های هوایی معنی‌دار نبود. بیشترین میزان عملکرد تر و خشک اندام‌های هوایی به میزان 2/714 و 7/102 گرم در متر ‌مربع از کاربرد 400 کیلوگرم در هکتار نیتروژن همراه با محلول‌پاشی آمینوکلات‌آهن حاصل گردید. کمترین میزان عملکرد تر و خشک اندام‌های هوایی به میزان 7/199 و 6/45 گرم در مترمربع از تیمار شاهد به‌دست آمد.
متن کامل [PDF 147 kb]   (3296 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/1/10 | پذیرش: 1392/2/23 | انتشار: 1392/12/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق