دوره 4، شماره 4 - ( 8-1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 26-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9952 مشاهده)
به منظور بررسی اثر مدیریت تلفیقی کود فسفر و ریزجانداران حل‌کننده فسفات بر غلظت عناصر غذایی و عملکرد دو رقم جو، آزمایشی گلخانه‌ای به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1389 اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل دو رقم جو (بهمن و فصیح) و پنج نوع مدیریت کود فسفر (تلقیح بذر با باکتری strain 103 Pseudomonas fluorescens و 100% توصیه کودی فسفر، تلقیح بذر با باکتری و 75% توصیه کودی فسفر، تلقیح بذر با باکتری و 50% توصیه کودی فسفر، تلقیح بذر با باکتری و بدون استفاده از کود شیمیایی فسفر و تیمار بدون تلقیح بذر و بدون استفاده از کود شیمیایی فسفر (شاهد)) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش سطح کود فسفر، ارتفاع و قطر ساقه اصلی، کلروفیل a و b و عملکرد دو رقم جو به‌طور معنی‌داری افزایش یافت. بیشترین ارتفاع ساقه اصلی، کلروفیل b، غلظت عناصر غذایی و وزن خشک بوته از تیمار تلقیح با باکتری و در سطح کود فسفر زیاد (100% توصیه شده) به‌دست آمد. بیشترین قطر ساقه و کلروفیل a از تیمار تلقیح با باکتری و سطح کود فسفر 75% به‌دست آمد. هم‌چنین، رقم بهمن از نظر تولید علوفه برتر از رقم فصیح بود. با توجه به نتایج آزمایش، می‌توان بیان کرد که استفاده توأم از باکتری محرک رشد و کود شیمیایی فسفره سبب افزایش عملکرد جو و غلظت عناصر غذایی می‌شود.
متن کامل [PDF 228 kb]   (3275 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1392/8/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق