برای بررسی تأثیر نسبت نیترات به آمونیوم و pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح 5/4، 5/6 و 8 و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح 100:0، 75:25، 50:50، 25:75 و 0:100 با چهار تکرار به صورت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که اثر pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی بخش هوایی اسفناج معنیدار بود ولی بر غلظت نیتروژن کل بخش هوایی معنیدار نبود. با افزایش pH محلول غذایی از 5/4 به 8، غلظت فسفر و نیترات بخش هوایی به طور معنیداری کاهش یافت، در حالی که نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج تغییر معنیداری نکرد. با افزایش آمونیوم محلول غذایی ، غلظت نیترات بخش هوایی اسفناج به طور معنیداری کاهش یافت، در حالی که غلظت فسفر و نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج به طور معنیداری افزایش یافت. تأثیر شکل نیتروژن محلول غذایی بر غلظت و مقدار فسفر، نیترات و نیتروژن کل اسفناج به pH محلول غذایی بستگی داشت. بیشترین غلظت فسفر در نسبت نیترات به آمونیوم 0:100 و pH برابر 8 بود. بیشترین غلظت نیترات در نسبت نیترات به آمونیوم 100:0 و 8= pH بوده، در حالی که بیشترین غلظت نیتروژن آلی + آمونیوم معدنی و نیتروژن کل اسفناج در نسبت نیترات به آمونیوم 25:75 و pH برابر 5/6 مشاهده گردید.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |