بسترهای کاشت میتوانند بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه توتفرنگی اثر بگذارند. در پژوهش حاضر، اثر هفت نوع بستر کاشت شامل بستر پایه (ترکیب 50% کوکوپیت و 50% پرلیت) و بستر غنی شده با 10، 20 و 40 درصد کود آلی ورمیکمپوست و 10، 20 و 40 درصد کود دامی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار روی کیفیت و ماندگاری پس از برداشت میوه توتفرنگی رقم کاماروسا بررسی گردید. میوههای توتفرنگی، در مرحله رسیدن تجاری، بهمدت 5 دقیقه در محلول 1 میلیمولار پوتریسین غوطهور شدند. سپس، سطح میوهها در هوای معمولی اتاق خشک شد و در ظروف پلاستیکی به یخچال با دمای 4 درجه سلسیوس منتقل شدند. بعد از 15 روز، میزان مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته کل (TA)، نسبت TSS/TA، سفتی بافت میوه و درصد کاهش وزن میوهها اندازهگیری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بسترهای کاشت بر سفتی بافت میوه، TA، TSS، نسبت TSS/TA و درصد کاهش وزن اثر معنیداری داشتند. کمترین کاهش وزن مربوط به تیمار 10٪ کود دامی (2/16%) و بیشترین کاهش وزن (36%) در بستر شاهد مشاهده شد. بیشترین مواد جامد محلول میوه (13/19%) در بستر کشت حاوی 40% ورمیکمپوست مشاهده گردید. بهدلیل عاری بودن بسترهای کاشت بدون خاک از عوامل بیماریزا، هیچ میوه توتفرنگی پیش و پس از برداشت پوسیده نشد. بنابراین، با استفاده از کودهای آلی در بسترهای کاشت، نه تنها نیازی به استفاده از سموم شیمیایی نیست، بلکه میتوان عمر پس از برداشت میوههای توتفرنگی را هم افزایش داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |