دوره 6، شماره 2 - ( 5-1394 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 133-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
این تحقیق به منظور بررسی تأثیر کشت مستقیم و نشاکاری مینی‌تیوبر سیب‌زمینی بر عملکرد و اجزای آن اجرا شد. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار و سه تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل یک تیمار کشت مستقیم و 8 تیمار کشت غیر مستقیم بود. برای تهیه نشا، از دو نوع گلدان (توربی و نایلونی) با چهار بستر کشت مختلف شامل: ماسه+ پیت‌ماس (1:1)، ماسه+ کود آلی تکمیلی کیمیا (1:1)، ماسه+ ورمی‏کمپوست (1:1) و ماسه+ خاک (1:1) استفاده شد. نتایج نشان داد که از لحاظ صفات میانگین عملکرد هر بوته، میانگین وزن تر غده، تعداد غده‌های کوچکتر و بزرگتر از 80 گرم، درصد وزن خشک غده، عملکرد بیولوژیک، درصد نشاسته و میزان نیترات غده‌ها بین تیمارها اختلاف معنی‌دار وجود دارد. بیشترین میانگین عملکرد هر بوته، تعداد غده‌های بزرگتر از 80 گرم و عملکرد بیولوژیک از گلدان نایلونی با بستر کشت ماسه+ کود آلی کیمیا به دست آمد. بیشترین درصد ماده خشک غده و درصد نشاسته از گلدان توربی با بستر کشت ماسه+ خاک به دست آمد. بیشترین میانگین وزن تر غده در گلدان نایلونی با بستر کشت ماسه+ پیت‌ماس مشاهده شد. بیشترین تعداد غده‌های کوچکتر از 80 گرم و بیشترین میزان نیترات از کشت مستقیم حاصل شد. بستر کشت ماسه+ کود آلی تکمیلی کیمیا، با تأمین همه عناصر ضروری مورد نیاز گیاه، با عملکرد بیشتر و تعداد بیشتر غده‌های بازارپسند نسبت به بقیه تیمارها، را می‌توان به عنوان بهترین بستر کشت در این تحقیق دانست.
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1394/5/21 | پذیرش: 1394/5/21 | انتشار: 1394/5/21