کودهای نیتراته عمدهترین منابع نیتروژنه محلولهای غذایی هستند. جایگزینی کودهای نیتراته با اوره راهحلی جهت کاهش این وابستگی است. همچنین، نیکل برای فعالیت آنزیم اورهآز گیاهان تغذیه شده با اوره ضروری میباشد. بنابراین، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج سطح اوره (صفر، 25، 50، 75 و 100 میلیگرم در لیتر) و دو سطح نیکل (صفر و 2 میلیگرم در لیتر) در چهار تکرار در شرایط آبکشت روی کاهوی رقم سیاهو (Lactuca sativa cv. Siyahoo) اجرا شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین وزن تر و خشک برگ و ساقه در غلظت 50 میلیگرم در لیتر اوره مشاهده شد. سطح برگ در غلظتهای بیش از 25 میلیگرم در لیتر اوره کاهش یافت. بیشترین شاخص کلروفیل و حداکثر عملکرد فتوشیمیایی کوانتومی فتوسیستم 2 (Fv/Fm) بهترتیب در تیمارهای 100 و 75 میلیگرم در لیتر اوره حاصل شد. غلظت نیتروژن کل برگ با افزایش غلظت اوره بهطور معنیداری افزایش یافت و بیشترین غلظت نیتروژن کل در تیمار 100 میلیگرم در لیتر اوره بهدست آمد. کاربرد نیکل، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک کاهو را کاهش داد؛ در حالی که اثر معنیداری بر غلظت نیتروژن کل نداشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |