دوره 7، شماره 1 - ( 3-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 84-71 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (5881 مشاهده)

افزایش عملکرد گیاهان گلخانه‌ایبه علت محدودیت‌های فراوان در استفاده از منابع آب و خاک اهمیت دارد. به‌منظور بررسی تأثیر اسید هومیک بر برخی صفاترویشی و فیزیولوژیک توت‌فرنگی رقم سلوا، آزمایشی به‏صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل نوع اسید هومیک (اسید هومیک عصاره‌گیری شده از ورمی‌کمپوست، اسید هومیک عصاره‌گیری شده از ورمی‌کمپوست به همراه10 میلی‌گرم ایندول استیک اسید و اسید هومیک تجاری)، سه غلظت اسید هومیک (صفر، 15 و 30 میلی‌گرم در لیتر) و دو روش مصرف (برگ‏پاشی و محلولغذایی) بود. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد محصول، کلروفیل و مواد جامد محلول از تیمار برگ‏پاشی با غلظت 15 میلی‌گرم در لیتر‌ اسید هومیک عصاره‌گیری شده، بیشترین نشت‌ یونی از تیمار برگ‏پاشی با غلظت 30 میلی‌گرم در لیتر اسید هومیک عصاره‌گیری شده به همراه 10 میلی‌گرم ایندول استیک اسید و بیشترین وزن خشک ریشه از تیمار غلظت 30 میلی‌گرم در لیتر‌ اسید هومیک عصاره‌گیری شده به همراه 10 میلی‌گرم ایندول استیک اسید و مصرف در محلول غذایی به دست آمد. در مجموع، مصرف 15 میلی‌گرم در لیتر اسید هومیک عصاره‌گیری شده از ورمی‌کمپوست به صورت برگ‏پاشی در بیشتر صفات مورد مطالعه موفق‌تر عمل کرد.

متن کامل [PDF 488 kb]   (1454 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/3/11 | پذیرش: 1395/3/11 | انتشار: 1395/3/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.