دوره 10، شماره 3 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1398 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 100-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج
چکیده:   (2117 مشاهده)

محیط کشت و تغذیه دو عامل مهم در تعیین کمّیت و کیفیت محصولات گلخانه‌ای هستند. بر همین اساس، پژوهشی به‏‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه‌ گروه باغبانی دانشگاه کردستان روی توت‌فرنگی رقم‌ آروماس انجام گرفت. عامل اول، دو نوع محیط کشت (مخلوط پرلایت-کوکوپیت با نسبت حجمی مساوی و پوکه)، عامل دوم، سه غلظت هیومیک‌اسید (صفر، 300 و 600 میلی­‌گرم بر لیتر) و عامل سوم، چین­‌های مختلف برداشت بود. در چین‌های مختلف برداشت، صفات کمّی و کیفی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج، بیان‌گر تأثیرپذیری بسیار زیاد ویژگی‌های عملکردی و کیفی میوه از محیط کشت و هیومیک‌اسید بود. بیشترین میانگین عملکرد میوه در محیط کشت پرلایت-کوکوپیت (107 گرم در بوته) و محیط پوکه (85/4 گرم در بوته) از بوته‌­هایی به‏‌دست آمد که با 600 میلی­‌گرم بر لیتر هیومیک‌­اسید تیمار شده بودند. بیشترین میانگین سفتی (6 نیوتن بر مترمربع)، مواد جامد محلول (6/19 درصد) و کربوهیدرات محلول (58 میلی­‌گرم در 100 گرم وزن تازه) متعلق به میوه بوته‌­های محیط پوکه و تغذیه شده با 600 میلی­‌گرم بر لیتر هیومیک­‌اسید بود و بیشترین میانگین فنول (113 میلی‌گرم گالیک‌­اسید در 100 گرم وزن تازه) و ویتامین ث (34 میلی­‌گرم در 100 گرم وزن تازه) متعلق به میوه بوته‌­های محیط پرلایت-کوکوپیت تغذیه شده با 600 میلی‌گرم در لیتر هیومیک­‌اسید بود. به‏‌طور کلی و بر اساس مجموع صفات اندازه­‌گیری شده، محیط کشت پرلایت-کوکوپیت و تغذیه با 600 میلی‌گرم بر لیتر هیومیک‌­اسید به‏‌صورت کودآبیاری برای تولید کمّی و کیفی مطلوب توت­‌فرنگی رقم آروماس پیشنهاد می­‌شود.

واژه‌های کلیدی: عملکرد، فنول، آنتوسیانین، کوکوپیت، پوکه
متن کامل [PDF 1806 kb]   (909 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/3/27 | پذیرش: 1398/2/3 | انتشار: 1398/7/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.