دوره 6، شماره 4 - ( 11-1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 190-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

یکی از بیماری‏های مهم گوجه‏فرنگی، کپک خاکستری است که توسط قارچ Botrytis cinerea به وجود می‏آید. در این پژوهش، تأثیر 10 قارچ­کش بر رشد میسلیومی و جوانه­زنی کنیدیوم‏های این قارچ بررسی گردید. نتایج نشان داد که کاربندازیم با غلظت کشندگی 50% (50IC) برابر با 1/0 میلی‏گرم بر لیتر بیشترین و بردو با 50IC برابر با 9/1096 میلی‏گرم بر لیتر کمترین بازدارندگی از جوانه­زنی کنیدیوم‏های این قارچ را داشتند. در بررسی رشد میسلیومی، بنومیل با 50IC برابر با 04/0 میلی‏گرم بر لیتر بعد از 3 و 7 روز بیشترین تأثیر را در بازدارندگی از رشد میسلیومی این قارچ داشت. در این پژوهش، همچنین تأثیر قارچ­کش­ها در جلوگیری از رشد زخم ناشی از B. cinerea مطالعه شد. تیمار میوه با بنومیل با قطر زخم 73/0 میلی­متر و اکسی کلرور مس با قطر زخم 16/6 میلی‏متر بیشترین و کمترین اثر را در جلوگیری از گسترش این قارچ روی میوه داشتند. جدایه­های متفاوتی از قارچ B. cinerea از مناطق مختلف اصفهان جمع­آوری شدند و تأثیر قارچ­کش­ها بر میزان جوانه‏زنی کنیدیوم‏های آنها ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که این جدایه­ها حساسیت متفاوتی به 10 قارچ­کش مورد بررسی از خود نشان دادند.

دریافت: 1394/11/13 | پذیرش: 1394/11/13 | انتشار: 1394/11/13