Eskandari S, Mozaffari V. Effects of salinity and Cu on total uptake of micronutrient in shoot and root of pistachio cultivars (Pistacia vera L.). Journal of Soil and Plant Interactions -Isfahan University of Technology 2013; 3 (4) :29-43
URL:
http://jspi.iut.ac.ir/article-1-427-fa.html
اسکندری سمانه، مظفری وحید. تأثیر سطوح شوری و مقادیر مختلف مس بر جذب عناصر غذایی کممصرف در شاخساره و ریشه دو رقم پسته (L. Pistacia vera) در شرایط گلخانهای. مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology 1391; 3 (4) :43-29
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-427-fa.html
چکیده: (13254 مشاهده)
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف مس و شوری بر جذب عناصر کممصرف در شاخساره و ریشه نهالهای پسته، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در اردیبهشت ماه سال 1387 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اجرا شد. تیمارها شامل پنج سطح شوری (صفر، 800 ، 1600، 2400 و 3200 میلیگرم در کیلوگرم خاک از منبع کلرید سدیم)، چهار سطح مس (صفر، 5/2، 5 و 5/7 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮﻡ مس در کیلوگرم خاک از منبع سولفات مس) و دو رقم پسته (بادامی زرند و قزوینی) بودند. نتایج نشان داد که تنش شوری، جذب عناصر غذایی کم-مصرف شامل مس، آهن، روی و منگنز را در شاخساره و ریشه بهطور معنیداری کاهش داد (P<0.05). کاربرد 5 میلیگرم مس در کیلوگرم خاک، باعث افزایش معنیدار جذب مس، آهن و منگنز شاخساره گردید، ولی بر جذب روی شاخساره تأثیر معنیدار نداشت. مصرف 5/2 میلیگرم مس در کیلوگرم خاک، افزایش معنیدار جذب مس، آهن و منگنز ریشه را به دنبال داشت، درحالیکه بر جذب روی ریشه تأثیر معنیدار نداشت. در مجموع، جذب عناصر غذایی کم-مصرف در رقم بادامی بهطور معنیداری بیشتر از رقم قزوینی بود. از آنجا که در مناطق پستهکاری، درختان با محدودیت جذب عناصر کممصرف مواجه هستند، لذا استفاده از رقم بادامی زرند بهعنوان پایه توصیه میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1391/12/1 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26