دوره 4، شماره 4 - ( 8-1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 98-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8315 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر سطوح نیتروژن و روی بر عملکرد، اجزای عملکرد، کیفیت دانه و مقدار نیتروژن و روی دو رقم کلزا (Brassica napus L.)، آزمایشی به‌صورت گلخانه‌ای اجرا شد. در این پژوهش، دو رقم کلزا (طلایه و اپرا)، سه سطح نیتروژن (100، 200 و 300 میلی‏گرم در کیلوگرم) و سه سطح روی (صفر، 5 و 10 میلی‏گرم در کیلوگرم) در سه تکرار به‌کار رفت. نتایج نشان داد که تفاوت‌های معنی‌داری بین دو رقم در ویژگی‌های مورد مطالعه مشاهده شد. افزایش سطوح نیتروژن و روی به‌طور معنی‌داری ارتفاع گیاه، تعداد خورجین در گیاه، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، روغن، کاه و کلش و ریشه و مقدار پروتئین را افزایش داد. مقدار روغن با کاربرد 100 میلی‏گرم در کیلوگرم نیتروژن بیشترین بود. سپس، در بالاترین سطح نیتروژن و روی به‌ترتیب کاهش و افزایش یافت. بیشترین عملکرد دانه، عملکرد روغن و درصد پروتئین با کاربرد سطح 300 میلی‏گرم در کیلوگرم نیتروژن و 10 میلی‏گرم در کیلوگرم روی به‌دست آمد. افزایش عملکرد دانه با افزایش تعداد خورجین در گیاه و تعداد دانه در خورجین رابطه داشت. کاربرد تیمارها، غلظت نیتروژن و روی را در دانه، کاه و کلش و ریشه کلزا افزایش دادند. برهمکنش نیتروژن و روی اثرهای معنی‌داری را بر بیشتر ویژگی-های مورد مطالعه کلزا نشان داد.
متن کامل [PDF 431 kb]   (5846 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/8/11 | انتشار: 1392/8/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق