دوره 5، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 69-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده:   (4909 مشاهده)

به منظور تعیین اثر کاربرد محدود فسفر در کنترل ارتفاع و بهبود کیفیت گل شمعدانی (Pelargonium hortorum cv. Bulles Eye) آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال 91-1390 اجرا شد. گیاهان در بستر کشت با پایه پیت (به نسبت حجمی 80% پیت+ 20% خاک زراعی با بافت لوم) کشت شدند. تیمارها در قالب چهار محلول غذایی (سطوح 2/0، 15/0، 1/0 و 05/0 میلی‌مولار فسفر) اعمال گردیدند. در پایان آزمایش، صفات ارتفاع، تعداد و طول شاخه جانبی، تعداد گل‌آذین، تعداد گل در گل‌آذین، طول دمگل، وزن تر و خشک شاخه و ریشه، تعداد برگ و سطح برگ، محتوای کلروفیل و آنتوسیانین‌های برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آنالیز داده‌ها نشان داد که تیمار 05/0 میلی‌مولار فسفر اگرچه منجر به کاهش ارتفاع گیاهان و طول دمگل‌‌ها شد، ولی وزن تر و خشک شاخه و ریشه، محتوای کلروفیل برگ و تعداد و سطح برگ را نیز به طور منفی متأثر ساخت و نهایتاً منجر به تولید گیاهانی با کیفیت بازارپسند نشد. در حالی که کاهش میزان کاربرد فسفر تا سطح 1/0 میلی‌مولار، علاوه بر کاهش ارتفاع، سایر صفات کمی و کیفی مورد بررسی را تحت تأثیر منفی قرار نداد. بنابراین، محدود کردن کاربرد فسفر تا سطح 1/0 میلی‌مولار به‌منظور دستیابی به خصوصیات کیفی مطلوب و نیز کاهش مصرف این عنصر توسط گل شمعدانی قابل توصیه است.

متن کامل [PDF 229 kb]   (2590 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1393/12/12 | پذیرش: 1393/12/12 | انتشار: 1393/12/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق