دوره 10، شماره 2 - ( مجله علوم و فنون کشت‌هاي گلخانه‌اي 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 78-69 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه تنوع زیستی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان
چکیده:   (2165 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر استفاده از نسبت­های حجمی مختلف کمپوست-خاک بر وقوع مرگ گیاهچه­ گوجه‌­فرنگی ناشی از  Pythium aphanidermatum با استفاده­ از آزمایش‌­های گلخانه‌­ای بررسی شد. برای تعیین مناسب‌­ترین مقدار مایه­ بیمارگر، بذرهای گوجه‌فرنگی به‌طور جداگانه در مخلوطی از مایه­ بیمارگر و خاک (در نسبت­‌های حجمی 5، 10 و 20 درصد) کاشته شدند. نتایج نشان داد که مناسب‌­ترین غلظت بیمارگر برای مایه‎‌زنی، غلظت 5% است. برای بررسی تأثیر استفاده از کمپوست بر وقوع مرگ گیاهچه‌­های گوجه‌فرنگی، کمپوست در سه نسبت حجمی (10، 30 و 50 درصد) با خاک سترون مخلوط شد و برای کاشت بذرهای گوجه‌­فرنگی به­‌کار رفت. سپس، بذرها با استفاده از غلظت 5% بیمارگر مایه‌­زنی شدند. وقوع بیماری با شمارش تعداد گیاهچه­‌های مرده در بازه‌­های زمانی دو روزه محاسبه شد. بررسی نتایج نشان داد که وقوع بیماری هنگام استفاده از کمپوست در نسبت­‌های حجمی 30 و 50 درصد به‌طور معنی‌داری کاهش یافت؛ در حالی که کمپوست با نسبت حجمی 10% اثر معنی‌­داری بر کاهش بیماری نداشت. بررسی اثر کمپوست بر وقوع بیماری پس از اتوکلاو کردن آن مشخص کرد که بازدارندگی کمپوست اساس زیستی داشته و ناشی از ریزجانداران آنتاگونیستی است که پتانسیل استفاده به‌عنوان آفت­‌کش زیستی را دارند.
متن کامل [PDF 603 kb]   (1023 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1396/7/17 | پذیرش: 1397/10/19 | انتشار: 1398/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق