دوره 11، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 13-27 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghighi M, Najafi H. The Effect of Humic Acid and Amino Acid Organic Fertilizers on Growth of Greenhouse Tomato Fruits Harvested at Four Growth Stages. JSPI. 2020; 11 (1) :13-27
URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1403-fa.html
حقیقی مریم، نجفی حجت‌اله. تأثیر کودهای آلی اسیدهیومیک و اسیدآمینه بر رشد میوه‌های گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای برداشت‌شده در چهار مرحله رشدی. روابط خاک و گیاه. 1399; 11 (1) :13-27

URL: http://jspi.iut.ac.ir/article-1-1403-fa.html


گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (724 مشاهده)
با توجه به افزایش روزافزون کشت‌های گلخانه‌ای، استفاده از کودهای آلی برای افزایش محصول سالم ضروری به‌نظر می‌رسد. برای بررسی اثر دو نمونه از این کودها بر گوجه­‌فرنگی، در آزمایشی فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار، شامل دو گلدان در هر تکرار، اسیدهیومیک صفر گرم بر کیلوگرم (Humic1) و اسیدهیومیک یک گرم بر کیلوگرم (Humic0)  و اسیدآمینه در سه سطح صفر گرم بر کیلوگرم  (Amin0)، یک گرم بر کیلوگرم  (Amin1)  و دو گرم بر کیلوگرم (Amin2) هر 10 روز کودآبیاری شد. ویژگی­‌های میوه در برداشت­‌های اول و دوم در مراحل مختلف رشد سبز، نارنجی، صورتی و قرمز بررسی شد. نتایج نشان داد که وزن خشک میوه نسبت به وزن تازه میوه، به‌ویژه در مراحل سبز و نارنجی، کمتر تحت تأثیر اسیدآمینه و اسیدهیومیک قرار گفت. در مراحل صورتی و قرمز، در برداشت اول، وزن خشک در اسیدآمینه سطوح 1 و 2 گرم بر کیلوگرم و در هر دو غلظت اسیدهیومیک، نسبت به شاهد افزایش یافت. اسیدآمینه سطح 1 و اسیدهیومیک سطح 1 بیشترین میزان مواد جامد محلول را ایجاد کردند. غلظت فسفر میوه در اسیدهیومیک سطح 1 و اسیدآمینه سطح 2 بیشترین مقدار را داشت. غلظت پتاسیم در اسیدآمینه سطوح 1 و 2، در هر دو غلظت اسیدهیومیک، نسبت به شاهد افزایش یافت. غلظت نیتروژن در اسیدهیومیک سطح 1 و اسیدآمینه سطح 2 افزایش داشت. بنابراین، پیشنهاد می‌­شود که در محلول غذایی گوجه‌­فرنگی در مرحله میوه­‌دهی و برداشت اول، میزان بیشتر یا دفعات بیشتری از این مواد استفاده شود. از آنجایی‌که استفاده از این مواد بر وزن تازه مؤثرتر از وزن خشک است، استفاده از آنها در گوجه­‌فرنگی تازه­‌خوری، نسبت به گوجه‌­فرنگی فرآوری رب، بهتر است.      
متن کامل [PDF 2111 kb]   (220 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/2/4 | پذیرش: 1397/10/19 | انتشار: 1399/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله روابط خاک و گیاه - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق