دوره 3، شماره 2 - ( 6-1391 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 100-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به فراهم نمودن شرایط مصنوعی تولید و با خنثی کردن متغیرهای محیطی اهمیت ویژه‌ای در پیشبرد فرآیند توسعه کشاورزی دارند بدیهی است برنامه‌ریزی مناسب در جهت توسعه این نظام تولیدی با توجه به شرایط ویژه آن، نیازمند شناخت متغیرها و محدویت‌هایی است که بازدارنده‌ی توسعه این کشت می‌باشد. براین اساس تحقیق حاضر باهدف کلی ارزیابی عوامل مؤثر برمدیریت بهینه گلخانه‌های صیفی استان خوزستان انجام گردید. این مطالعه از نوع کاربردی است که به روش پیمایشی در استان خوزستان انجام شده و از ابزار پرسشنامه و روش مصاحبه برای گردآوری داده‌های مورد نیاز استفاده گردید. جامعه آماری این تحقیق شامل 95 واحد گلخانه صیفی استان می‌باشد. به منظور بررسی اعتبار (روایی) ابزار تحقیق از روش پانل متخصصان استفاده گردید و برای تعیین اعتماد (پایایی) پرسش‌نامه تعداد 30 پرسش‌نامه‌ی پیش‌آزمون بر اساس ضریب آلفای کرونباخ مورد ارزیابی قرار گرفت. این ضریب به ترتیب برابر با 82/0 و 71/0 برای دو بخش کشاورزی پایدار و دانش مهارتی به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که سن، رشته تحصیلی و سابقه کار گلخانه‌داران می‌توانند تفاوت معنی‌داری درسطح مدیریت بهینه ایجاد نماید. هم‌چنین بین دانش مهارتی گلخانه داران و نگرش آنها نسبت به کشاورزی پایدار با مدیریت بهینه رابطه معنی‌دارآماری به دست آمد. درضمن سطح تحصیلات نتوانسته است در مدیریت بهینه گلخانه‌های صیفی تأثیر گذار باشد.
دریافت: 1391/6/1 | پذیرش: 1395/11/26 | انتشار: 1395/11/26