دوره 6، شماره 2 - ( 5-1394 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 185-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

گروه توسعه روستایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
هدف کلی از این تحقیق اولویت‌بندی نیازهای آموزشی گلخانه‌داران شهرستان نجف‌آباد در استان اصفهان می‌باشد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده‌ها، توصیفی (پیمایشی- همبستگی) محسوب ‌می‌شود. جامعه آماری این تحقیق را تمامی گلخانه‌داران شهرستان نجف‌آباد (143 نفر) تشکیل می‌داد که براساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه‌ای برابر با 70 نفر از آنها انتخاب شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات در این تحقیق پرسش‌نامه بود که روایی آن از طریق بررسی نظرات متخصصان تعیین گردید و در پایایی پرسش‌نامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده ‌شد‌ که در حیطه‌های مختلف بیشتر از 7/0 تعیین شد. نتایج تحقیق نشان داد که بیشتر گلخانه‌داران (1/47%) دارای مدرک کارشناسی و دارای سابقه کاری کمتر از 5 سال (6/78%) می‌باشند. همچنین، مساحت بیشتر گلخانه‌ها (1/87%) در دسته کوچکتر از 5000 متر مربع قرار داشت. نتایج تحقیق نشان داد که گرچه نیازهای آموزشی در مراحل مختلف مدیریت گلخانه متفاوت می‌باشد، اما می‌توان بیان نمود که به طور کلی مهمترین این نیازها عبارتند از: بهره‌گیری از پیشرفت‌های فنی جدید، آشنایی با ارﻗﺎم ﻣﻨﺎﺳﺐ و پر‌بازده بذرها جهت کشت در گلخانه، روش‌های مبارزه با آفات گیاهان گلخانه‌ای و کاهش ضایعات محصول.
واژه‌های کلیدی: تولید کشاورزی، گلخانه، نیاز‌سنجی
نوع مطالعه: كاربردي |