بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و مسایل پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
چکیده: (1933 مشاهده)
با استفاده از عواملی چون بستر رشد و بستهبندی مناسب، میتوان عمر نگهداری محصول گلخانهای فلفل دلمهای را افزایش داد. در این پژوهش، فلفل دلمهای حاصل از کشت بدون خاک روی بسترهای رشد حاوی تیمارهای 0، 25، 50، 75 و 100 درصد چای کمپوست، با استفاده از روش اتمسفر تغییریافته در دو نوع فیلم بستهبندی شد. سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول کل، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین C، و تنفس بلافاصله پس از برداشت و طی مدت نگهداری روی نمونههای فلفل دلمهای با سه تکرار اندازهگیری شد. دادههای حاصل، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی، با آرایش فاکتوریل سه عاملی (بستر رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست، نوع ماده بستهبندی، و زمان نگهداری) تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد ویژگیهای فلفل دلمهای رشد کرده روی بسترهای رشد حاوی مقادیر مختلف چای کمپوست اختلاف معنیداری (p<0/05) با بستر رشد بدون چای کمپوست داشت. اما از نظر این که کدام درصد از چای کمپوست بیشترین تأثیر را دارد، جمعبندی واحدی حاصل نشد. از نظر عامل زمان نگهداری، با این که بیشتر صفات از روند کاهشی برخوردار بودند، در دامنه استانداردهای این ویژگیها قرار داشتند. از نظر عامل نوع فیلم نیز فیلم نانویی نسبت به فیلم غیرنانویی برتری داشت. بهطور کلی، فلفلهای رشدکرده روی بسترهای رشد حاوی چای کمپوست بستهبندی شده در فیلم نانویی تا مدت بیش از یک ماه از ویژگیهای مناسبی برخوردار بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1397/4/10 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/10